Deputatul Adrian Gurzău poate fi arestat

Plenul Camerei Deputaţilor a votat pentru arestarea preventivă a deputatului Adrian Gurzău. Anterior, deputații se pronunțaseră împotriva reținerii lui Gurzău.

UPDATE 1 Deputații au aprobat cererea de arestare a colegului lor, deputatul Adrian Gurzău cu 124 de voturi pentru şi 114 împotrivă, transmite redactorul RRA, Angela Matei.

Anterior însă, în cazul încuviinţării reţinerii, deşi s-au înregistrat mai multe voturi pentru decât împotrivă, nu a fost întrunită majoritatea necesară pentru adoptarea proiectului de hotărâre.

UPDATE Plenul Camerei Deputaţilor a votat în urmă cu puţin timp împotriva reţinerii deputatului Adrian Gurzău, acuzat de trafic de influenţă în dosarul Carpatica Asig, transmite redactorul RRA.

136 de deputaţi au votat pentru reţinerea lui Gurzău, iar 130 împotrivă.

Ca urmare nu s-a întrunit majoritatea necesară pentru aprobarea cererii.

La sfârşitul lunii trecute, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a transmis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cererea şi referatul pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului Adrian Gurzău, acuzat de trafic de influenţă în dosarul Carpatica Asig. 

Acuzat de trafic de influenţă în dosarul Carpatica Asig, parlamentarul susţine că nu reprezintă un pericol public şi le-a cerut colegilor să îi dea posibilitatea să se apere în stare de libertate.

Acuzațiile DNA în privinţa deputatului Adrian Gurzău

Potrivit DNA, în perioada aprilie-noiembrie 2015, preşedinta Consiliului de Administraţie a societăţii Carpatica Asigurări, Angela Toncescu, i-a promis deputatului - care era şi administrator al unei firme - întocmirea unui contract de prestări servicii între firma respectivă şi Carpatica Asig.

În schimbul contractului, Adrian Guzău şi-a exercitat influenţa asupra unor membri din conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară, pentru urgentarea avizării Angelei Toncescu în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Carpatica Asig şi pentru ca aceasta să nu fie sancţionată în cazul unor nereguli constatate în activitatea anterioară.

Parlamentarul şi-a traficat influenţa în ASF şi pentru a aproba prelungirea perioadei de redresare a SC Carpatica Asig SA.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 4 Octombrie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste