Foştii PDL-işti ar opta pentru desemnarea unui alt copreşedinte PNL

Europarlamentarul Daniel Buda crede că reprezentanţii fostului PDL optează, mai degrabă, pentru desemnarea unui alt copreşedinte PNL, după demisia lui Vasile Blaga.

Daniel Buda mai spunea că statutul partidului nu permite, în forma actuală, desemnarea unui preşedinte unic al formaţiunii.

"Articolul 160 din Statut spune foarte clar ce se întâmplă în ipoteza în care se vacantează un post de copreşedinte: partidul al cărui copreşedinte nu-şi duce mai departe funcţia trebuie să nominalizeze o altă persoană. Dacă se doreşte această chestiune (n.r modificarea Statutului) se poate convoca Congres extraordinar, să se poată face acest lucru, dar pe actualul Statut, fără ca el să fie modificat, articolul 160 este extrem de restrictiv şi spune foarte clar ce se întâmplă într-o astfel de situaţie. Orice altă discuţie, dincolo de acest articol, o apreciez ca fiind superfluă. Nu poţi să încalci statutul. Este clar ce spune statutul", a declarat Daniel Buda, azi, la conferinţa de presă a PNL.

Daniel Buda  mai preciza că o prima discuţie, despre viitorul PNL, după demisia lui Vasile Blaga din funcţia de copreşedinte, va avea loc sâmbătă, în Capitală.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 29 Septembrie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste