Klaus Iohannis, prezent la reuniunea PPE de la Bucureşti

Preşedintele României afirmă că este un interes reciproc ca Uniunea Europeană şi Marea Britanie să menţină o relaţie cât mai apropiată după Brexit.

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că o Uniune Europeană puternică şi o integrare mai profundă a României, răman obiective strategice naţionale, în contextul în care destinul Europei se confruntă cu probleme precum: migraţia, terorismul sau Brexitul.

Prezent la reuniunea Grupului Partidului Popular European, care are loc la Bucureşti, şeful statului a precizat că este un interes reciproc ca Uniunea Europeană şi Marea Britanie să menţină o relaţie cât mai apropiată după Brexit. 

"Este important ca procesul de negociere să fie gestionat prin dialog incluziv, de o manieră transparentă, ordonantă şi predictibilă. Negocierea trebuie să se desfăşoare în concordanţă cu prevederile tratatelor şi cadrul decis la reuniunea Consiliului European din 29 iunie anul acesta. Mă refer aici la principiul nici o negociere fără notificare, dar şi la asumarea deplină a faptului că accesul la piaţa internă a Uniunii presupune acceptarea celor patru libertăţi", a spus Klaus Iohannis. 

Preşedintele Klaus Iohannis are programate discuţii cu preşedintele Grupului Partidului Popular European, Manfred Weber, transmnite redactorul RRA,  Oana Bâlă.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 29 Septembrie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste