PSD lansează petiţia pentru ieftinirea medicamentelor

Partidul Social Democrat a lansat o petiţie pentru ieftinirea medicamentelor cu 35 la sută, de la întâi noiembrie, şi îi invită pe români să semneze acest document online, pe pagina de Facebook a PSD sau pe site-ul www.petitieonline.com.

Social-democraţii transmit că anul trecut au adoptat o măsură prin care medicamentele originale care îşi pierd patentul s-ar fi ieftinit automat cu 35 de procente, ajungând astfel la nivelul preţului medicamentelor generice echivalente.

"Vreau să transmit un mesaj foarte clar: între marile firme străine de medicamente și cetățenii români, PSD va fi mereu de partea românilor. Guvernarea Cioloș trebuie să înceteze să mai slujească intereselor companiilor farmaceutice multinaționale. Este inacceptabil ca ministrul Sănătății din actualul Guvern al României să facă lobby pentru industria farmaceutică din afara țării. Este o minciună că ieftinirea unor medicamente ar conduce la scoaterea lor de pe piața românească. Ministerul Sănătății are pârghii legale pentru a împiedica acest lucru, dacă într-adevăr își dorește să-i protejeze pe pacienți. Românii nu mai trebuie să fie în situația de a alege între mâcare și medicamente. Această petiție este un avertisment pentru actualul Guvern. Iar dacă Guvernul refuză totuși deblocarea ieftinirii medicamentelor, vă asigur că aceasta va fi una dintre primele măsuri pe care le vom dacă vom reveni la guvernare, după alegerile din 11 decembrie", a declarat președintele PSD, Liviu Dragnea.

Hotărârea ar fi trebuit să intre în vigoare la întâi iulie, însă actualul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a amânat-o până la întâi noiembrie.

PSD îi cere guvernului să nu mai întârzie aplicarea acestei decizii. 

Petiția poate fi semnată online pe pagina de Facebook a PSD sau la http://www.petitieonline.com/semneaza_petitia_psd


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 28 Septembrie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste