Reguli noi privind asigurarea RCA. Vezi ce prevede noul proiect de ordonanță

Tarifele RCA vor fi limitate potrivit reglementărilor europene, iar Autoritatea de Supraveghere Financiară va putea interveni asupra preţurilor.

Autorităţile vor să schimbe regulile privind asigurarea auto obligatorie RCA.

Potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă, lansat în dezbatere publică de Ministerul de Finanţe, contractele vor fi încheiate pe o perioadă de la o lună la un an, iar plata va putea fi făcută şi în rate.

În plus, este permisă suspendarea contractului la cererea celui asigurat.

În cazul deceselor sau a accidentării unor persoane limita despăgubirilor este de cinci milioane de euro, în timp ce pentru prejudicii materiale limita se va opri la un milion de euro, în ambele cazuri indiferent de numărul celor păgubiţi.

Proiectul mai prevede că păgubitul îşi va primi banii de la firma care i-a vândut poliţia şi că asiguratorii trebuie să explice la cerere cum au calculat valoarea poliţelor.

Tarifele RCA vor fi limitate potrivit reglementărilor europene, iar Autoritatea de Supraveghere Financiară va putea interveni asupra preţurilor.

Mai mult, instituţia le poate cere firmelor de asigurări să notifice majorarea tarifelor în cadrul unui sistem general de control al preţurilor.

Schimbările au fost discutate cu asociaţiile transportatorilor şi cu societăţile de asigurare şi vor intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

Transportatorii se plâng că în unele cazuri poliţele RCA s-au scumpit foarte mult faţă de acum un an sau doi, iar pe 15 septembrie au anunţat un mare miting de protest în Capitală.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 11 Septembrie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste