Arest preventiv prelungit pentru Bogdan Olteanu

Instanţa Supremă a prelungit cu 30 de zile mandatul de arestare preventivă a fostului viceguvernator al Băncii Naţionale, Bogdan Olteanu.

Decizia judecătorilor nu este definitivă şi a fost deja contestată de avocaţii lui Olteanu.

Magistraţii au decis în 12 august arestarea preventivă pentru 16 zile a lui Bogdan Olteanu.

El este acuzat că, între iulie şi noiembrie 2008, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat şi primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu suma de un milion de euro şi sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării, precizează redactorul RRA, Diana Surdu.

Bogdan Olteanu este acuzat de trafic de influenţă.

În perioada iulie-noiembrie 2008 el ar fi solicitat şi ar fi primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu suma de 1 milion de euro şi sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

El este cercetat în dosarul în care este acuzat că a primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu pentru a interveni la guvern pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Ulterior, ca urmare a diligenţelor depuse de Bogdan Olteanu, Liviu Mihaiu a fost numit la data de 18 septembrie 2008 în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Procurorii susţin că suma de un milion de euro a fost transferată dintr-un cont din Cipru în contul din Bulgaria al unei societăţi înregistrate în SUA şi apoi retrasă în numerar în trei zile consecutive.

Ulterior, la solicitarea lui Vîntu, banii i-au fost remişi lui Olteanu la biroul unde acesta îşi desfăşura activitatea, în sediul PNL.

De asemenea, procurorii arată că, în toamna anului 2008, Bogdan Olteanu a participat la alegerile parlamentare, urmărind obţinerea unui mandat de deputat.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 22 August 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste