Prelungirea arestului preventiv pentru Bogdan Olteanu, dezbătută luni

Fostul viceguvernator al BNR, Bogdan Olteanu, este în arest preventiv pentru 16 zile, după ce mai întâi a fost plasat în arest la domiciliu timp de 14 zile.

Instanţa supremă dezbate luni cererea procurorilor DNA privind prelungirea măsurii de arest preventiv în cazul fostului viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu.

Magistraţii au luat această decizie acum două zile, la cererea avocatului lui Bogdan Olteanu, pentru a-şi pregăti apărarea, precizează redactorul RRA, Diana Surdu.

Fostul viceguvernator este în arest preventiv pentru 16 zile, după ce mai întâi a fost plasat în arest la domiciliu timp de 14 zile.

Bogdan Olteanu este acuzat de trafic de influenţă.

În perioada iulie-noiembrie 2008 el ar fi solicitat şi ar fi primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu suma de 1 milion de euro şi sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

El este cercetat în dosarul în care este acuzat că a primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu pentru a interveni la guvern pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Ulterior, ca urmare a diligenţelor depuse de Bogdan Olteanu, Liviu Mihaiu a fost numit la data de 18 septembrie 2008 în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Procurorii susţin că suma de un milion de euro a fost transferată dintr-un cont din Cipru în contul din Bulgaria al unei societăţi înregistrate în SUA şi apoi retrasă în numerar în trei zile consecutive.

Ulterior, la solicitarea lui Vîntu, banii i-au fost remişi lui Olteanu la biroul unde acesta îşi desfăşura activitatea, în sediul PNL.

De asemenea, procurorii arată că, în toamna anului 2008, Bogdan Olteanu a participat la alegerile parlamentare, urmărind obţinerea unui mandat de deputat.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 21 August 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste