Pierderile la TAROM, în scădere

Pierderile la TAROM sunt în scădere faţă de primul trimestru al acestui an.

29 de milioane de lei însumează pierderile înregistrate de compania TAROM în primele şase luni ale anului, în scădere faţă de primul trimestru. 

"Bugetul de venituri și cheltuieli prevedea, pentru aceeași perioadă (S1 — n.r.), o pierdere de 3,4 milioane RON. Pierderea de 49,9 milioane RON înregistrată la finalul primului trimestru a fost redusă la jumătate pe parcursul trimestrului II, astfel încât la finalul primului semestru pierderea totală este de 28,6 milioane RON. Trebuie spus că, în domeniul aviatic, primul trimestru al anului este cel mai slab și că, în această perioadă, companiile aeriene înregistrează cele mai reduse venituri", se arată în comunicat.

Operatorul naţional aerian anunţă că pierderile neprevăzute au fost generate în special de problemele tehnice care au condus la anularea sau întârzierea anumitor curse, determinând astfel plata unor penalităţi şi reducerea veniturilor, fapt care a avut un impact semnificativ asupra cifrelor finale.

În perioada de vară şi în decembrie sunt vârfurile de trafic aerian ceea ce ar putea reduce pierderile la doar 7 milioane de lei, suma prevăzută în buget.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 19 August 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste