Bogdan Olteanu, din nou la DNA

Fostul viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu a fost adus miercuri la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru noi proceduri în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influenţă, au precizat surse judiciare.

Acestea au arătat că Olteanu a fost adus din arestul Poliţiei Capitalei la solicitarea procurorului de caz care ar fi cerut depunerea de noi înscrisuri.

Pe 12 august, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv ca Bogdan Olteanu să fie arestat preventiv pentru 16 zile.

Decizia este definitivă şi a fost luată în dosarul în care Bogdan Olteanu este acuzat de trafic de influenţă.

Cele 16 zile de arestare preventivă au rezultat în urma scăderii din totalul celor 30 de zile legale de arest a perioadei în care Bogdan Olteanu s-a aflat în arest la domiciliu.

Acuzaţiile DNA

DNA a contestat  decizia din data de 29 iulie a unui judecător de la instanţa supremă, care decisese ca Bogdan Olteanu să fie plasat în arest la domiciliu.

El este cercetat în dosarul în care este acuzat că a primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu pentru a interveni la guvern pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Ulterior, ca urmare a diligenţelor depuse de Bogdan Olteanu, Liviu Mihaiu a fost numit la data de 18 septembrie 2008 în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Procurorii susţin că suma de un milion de euro a fost transferată dintr-un cont din Cipru în contul din Bulgaria al unei societăţi înregistrate în SUA şi apoi retrasă în numerar în trei zile consecutive.

Ulterior, la solicitarea lui Vîntu, banii i-au fost remişi lui Olteanu la biroul unde acesta îşi desfăşura activitatea, în sediul PNL.

De asemenea, procurorii arată că, în toamna anului 2008, Bogdan Olteanu a participat la alegerile parlamentare, urmărind obţinerea unui mandat de deputat.

În acest context, din dispoziţia lui Vîntu, Olteanu a beneficiat de consultanţă politică pentru campania electorală fără să achite contravaloarea serviciilor de zeci de mii de euro.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 17 August 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste