DNA cere arest preventiv pentru Bogdan Olteanu

DNA contestă arestul la domiciliu pentru Bogdan Olteanu şi cere înlocuirea acestuia cu arestul preventiv.

Procurorii DNA cer astăzi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să înlocuiască măsura arestului la domiciliu cu arestul preventiv în cazul fostului viceguvenator al BNR Bogdan Olteanu.

DNA a contestat decizia din data de 29 iulie a unui judecător de la instanţa supremă, care a decis ca Bogdan Olteanu să fie plasat în arest la domiciliu.

El este cercetat în dosarul în care este acuzat că a primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu pentru a interveni la guvern pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Ulterior, ca urmare a diligenţelor depuse de Bogdan Olteanu, Liviu Mihaiu a fost numit la data de 18 septembrie 2008 în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Procurorii susţin că suma de un milion de euro a fost transferată dintr-un cont din Cipru în contul din Bulgaria al unei societăţi înregistrate în SUA şi apoi retrasă în numerar în trei zile consecutive.

Ulterior, la solicitarea lui Vîntu, banii i-au fost remişi lui Olteanu la biroul unde acesta îşi desfăşura activitatea, în sediul PNL.

De asemenea, procurorii arată că, în toamna anului 2008, Bogdan Olteanu a participat la alegerile parlamentare, urmărind obţinerea unui mandat de deputat.

În acest context, din dispoziţia lui Vîntu, Olteanu a beneficiat de consultanţă politică pentru campania electorală fără să achite contravaloarea serviciilor de zeci de mii de euro.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 11 August 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste