Borc: Planul de restructurare a Companiei Naţionale a Uraniului, gata în două săptămâni

Guvernul va finaliza în următoarele două săptămâni un plan de restructurare a Companiei Naţionale a Uraniului.

Anunţul a fost făcut de vicepremierul Costin Borc după o întâlnire, la Ministerul Economiei, cu sindicatele din domeniul energetic:

"Situaţia cea mai inflamată este, astăzi, la Compania Naţională a Uraniului, dar discuţiile cu ei sunt foarte bune. Dorim existenţa unui ciclu integrat în nuclearul românesc, cu minerit, cu preparare, cu centrală nucelară. Deci, Guvernul face toţi paşii ca aceasta să poată să existe şi, bineînţeles, va exista o restructurare a CNU, care s-ar putea să fie pentru cei care vor pleca, s-ar putea să fie o restructurare dureroasă, dar împreună cu conducerea companiei, Ministerului Energiei şi sindicatele, în următoarele două săptămâni vor finaliza acest plan, care trenează de câteva luni. La CE Oltenia, Ministerul Energiei va numit în /.../ un consiliu de supraveghere, cât mai curând, şi sperăm ca odată cu stabilizarea managamentului şi problemele de acolo să se stabilizeze. Ceea ce spun şi sindicaliştii, important este să se iasă de sub zodia influenţelor politice de la CEO", a spus vicepremierul Borc. 

De precizat că, în această dimineaţă, la Ministerul Economiei, au avut loc discuţii între reprezentanţii minerilor de la exploatarea de uraniu Crucea-Botuşana, din judeţul Suceava, şi vicepremierul Costin Borc.

Corespondenta RRA, Mihaela Buculei aminteşte că luni seara, peste 80 de mineri de la Crucea s-au blocat în subteran, iar mulţi dintre ei intraseră în greva foamei.

În acest moment nu mai există finanţare pentru mineritul din domeniul uraniului, astfel încât şansele de continuare a activităţii sunt reduse.

Conducerea sucursalei Crucea a Companiei Naţionale a Uraniului a precizat că în conturi există bani pentru restul de plată aferent lunii iulie, dar pentru restul anului nu mai există resurse financiare.
  


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 10 August 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste