Negocieri eşuate privind plata gărzilor suplimentare ale medicilor

Reprezentanţii sindicatelor reclamă că nu există niciun document din partea Ministerului Sănătăţii care să stea la baza negocierilor privind gărzile suplimentare ale medicilor.

La Ministerul Sănătăţii au continuat azi discuţiile legate de intenţia autorităţilor de a reglementa plata gărzilor suplimentare ale medicilor.

Rezultatul întâlnirii din această dimineaţă i-a nemulţumit însă pe reprezentanţii Federaţiei Sindicale "Hipocrat" pentru că, deşi au înaintat de mai bine de o lună propuneri, nici până în prezent nu există un document care să stea la baza negocierilor, i-a explicat Adrianei Turea preşedintele federaţiei, Ion Cotojman.

"Ministerul Sănătăţii nu are pregătit un draft la momentul ăsta de propunere de modificare a Ordinului 870/2004, care reglementează oraganizarea şi funcţionarea gărzilor în unităţile sanitare publice cu paturi din România, şi a promis că în următoarele zile îl va finaliza şi ne va chema din nou la discuţii pe marginea propunerii de ordin. Având acea prevedere legală că orele de gardă se vor efectua în baza unui contract cu timp parţial şi ndexistând o metodologie clară de aplicare, medicii nu vor semna niciun contract care va fi propus fără o negociere şi fără un consens din partea Ministerului Sănătăţii", a spus Ion Cotojman.

Ministerul Sănătăţii: Toate măsurilor sunt pe masă

Lucrăm cu motoarele turate la maximum, spune purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, iar dialogul se poartă cu sindicaliştii şi cu reprezentanţii medicilor pentru a nu se ajunge la un blocaj în activitatea acestora, a explicat Laurenţiu Colintineanu.

"Toate măsurile sunt pe masă şi trebuie văzut care pot fi implementate şi care sunt realiste din toate punctele de vedere, pentru că trebuie să luăm în ecuaţie şi un deficit de personal, care nu este necunoscut în acest moment, şi trebuie să luăm în considerare prevederile legale care se aplică, resursele bugetare. Toate lucrurile acestea, repet, sunt pe masă. Nu pot să vă spun măsuri concrete în acest moment, pentru că ele trebuie puse într-o formă finală şi agreate cu partenerii sociali şi, bineînţeles, cu guvernul în ansamblul său. Avem un termen-ţintă care este în acest moment vehiculat în spaţiul public, cel de 1 august, pentru care lucrăm la unele modificări şi clarificări legate de contractele suplimentare, pe de o parte, şi, pe de altă parte, restul de modificări se vor opera în cel mai scurt timp, repet, cu respectarea paşilor legali. Astea sunt normele şi trebuie să ne ţinem de ele", a susţinut Laurenţiu Colintineanu. 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 27 Iulie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste