A fost inaugurat Memorialul Martirilor Pogromului din Bucureşti

Un monument de forma unui obelisc dedicat martirilor pogromului din ianuarie 1941 din Bucureşti a fost inaugurat în scuarul de lângă Sinagoga Mare din capitală.

La Bucureşti, a fost inaugurat ieri "Memorialul Martirilor Pogromului din Bucureşti 21-23 ianuarie 1941".

Lângă monument, pe scuarul de lângă Sinagoga Mare din Bucureşti, a fost dezvelită şi placa donatorilor americani.

Manifestarea a cuprins un serviciu religios şi alocuţiuni.

Vorbitorii au prezentat fapte petrecute acum 75 de ani şi au făcut un apel pentru ca istoria Holocaustului să nu se mai repete, transmite redactorul Radio România Actualităţi, Angela Cerven.

Sculptorul Vlad Ciobanu, autorul monumentului, a vorbit despre ce a dorit să exprime prin creaţia sa. 

"Uciderea unui om în timp de pace în mod deliberat nu poate fi scuzată prin nimic. M-am gândit că lucrurile trebuie să fie sobre şi să poarte o durere care se stinge mai greu decât durerile exprimate, o durere nedescărcată.  ealizator: Reprezentanţi ai Preşedinţiei, Guvernului, Primăriei, Corpului Diplomatic şi Federaţiei Comunităţilor Evreieşti au spus cu această ocazie că dezvelirea monumentului are semnificaţie istorică. Ei au pledat în context pentru promovarea culturii şi educaţiei despre Holocaust, pentru ca istoria să nu se mai repete. Monumentul a fost ridicat în amintirea celor 125 de evrei care au murit în timpul pogromului săvârşit de legionari la Bucureşti acum 75 de ani", a spus Vlad Ciobanu.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 21 Iulie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste