Comisia Europeană realocă României banii europeni nefolosiți

Banii au fost realocaţi în interiorul Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, pentru perioada 2007-2013 şi care nu au fost folosiţi.

Comisia Europeană a aprobat realocarea către România a 265 de milioane de euro, bani care nu au fost consumaţi în perioada 2007-2013.

Sumele vor lua destinaţia către proiecte performante din domeniul întreprinderilor mici şi mijlocii şi către cercetare.

Banii au fost realocaţi în interiorul programului pentru perioada 2007-2013 şi care nu au fost folosiţi.

Ei sunt destinaţi întreprinderilor mici şi mijlocii şi cercetării pentru proiecte performante din cadrul axelor prioritare, un sistem de producţie inovativ şi eco-eficient, şi cercetare, dezvoltare tehnologică şi inovare pentru competitivitate.

Cele aproximativ 265 de milioane de euro provin din domenii în care România a întâmpinat dificultăţi de implementare.

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, apreciază că prin această decizie de realocare a celor 265 de milioane de euro din perioada anterioară de programare, România beneficiază de o şansă în plus pentru finanţarea domeniilor de succes din Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice.

Cele două axe prioritare, ce vor primi finanţare în plus, au funcţionat bine şi au depăşit plafonul de investiţii prevăzut iniţial, spune comisarul europeran.

Executivul comunitar şi autorităţile române vor continua să depună împreună toate eforturile pentru ca banii din perioada de programare anterioară să fie folosiţi la maxim în România, mai afirmă comisarul Corina Creţu.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 21 Iulie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste