MAE, recomandări pentru cetăţenii români aflaţi în Turcia

Ministerul de Externe de la Bucureşti recomandă românilor aflaţi acum în Turcia să nu părăsească unităţile de cazare, să evite orice deplasare care nu este strict necesară, în special în locurile aglomerate, şi să se informeze în permanenţă asupra evoluţi

Comunicatul MAE

Referitor la evenimentele aflate în curs de desfășurare în Turcia, MAE recomandă turiștilor și celorlalți cetățeni români aflați pe teritoriul acestui stat să nu părăsească locațiile de cazare, să evite orice deplasări care nu sunt strict necesare, în special în locurile aglomerate, și să se informeze în permanență asupra evoluției situației interne.

De asemenea, având în vedere că, potrivit informațiilor disponibile, aeroporturile internaționale și alte căi de comunicații din Turcia sunt momentan blocate, cetățenii români care intenționează să se deplaseze spre orice destinații din Turcia în cursul zilelor următoare sunt sfătuiţi să își reprogrameze călătoriile respective.

Cetățenii români pot apela telefonic Ambasada României la Ankara și Consulatele Generale ale României din Istanbul și Izmir prin intermediul Centrului de Contact și Suport pentru Cetățenii Români din Străinătate, care funcționează în regim de permanență, la numerele +90.312.44.77.920; +90 212 3583541; +90 212 3580516; +90 212 3583537, +90 232 4650579.

Reporterul Radio România, Nicoleta Balaci, se află acum într-o zonă turistică din această ţară şi spune că a observat încă de miercuri intensificarea forţelor de ordine în jurul hotelului unde este cazată.

Sunt aproape 10 familii de români în aceeaşi unitate de cazare, care au fost sfătuite să îşi amâne plecarea.

Nicoleta Balaci: Am primit asistenţă de la ambasadă imediat. Am fost sfătuiţi să rămânem pe loc - noi în dimineaţa asta trebuia să plecăm - şi am fost sfătuiţi să nu părăsim hotelul. Încă de pe 13 am observat în zona hotelului nostru forţe de securitate, nu poliţie sau armată, ci specifice zonelor turistice, mai intense. Tot de câteva zile am văzut câteva elicoptere survolând zona asta. Am crezut iniţial că ar putea fi în legătură cu evenimentele dn Franţa. Nu este nimeni în panică, ne-am întâlnit cu toţii la recepţie, stăm grupaţi, totul e în regulă şi eu cred că o să se rezolve în scurt timp.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 16 Iulie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste