Atentatul de la Nisa, un act de terorism. Politicienii condamnă la unison atacul

Preşedinţii Franţei şi ai SUA, Francois Hollande şi Barack Obama au condamnat actul de terorism petrecut la Nisa. De asemenea, premierul Dacian Cioloş, aflat în Mongolia a transmis condoleaţe poporului fra.cez

UPDATE: Summitul Uniunea Europeană-Asia a debutat, în această dimineaţă, în Mongolia, cu un minut de reculegere în memoria victimelor atacului de la Nisa, potrivit corespondentei noastre, Cerasela Radulescu.

Premierul Dacian Cioloş şi-a exprimat solidaritatea şi a transmis condoleanţe poporului francez, după atacul terorist de azi-noapte, de la Nisa.

Într-un mesaj postat în această dimineaţă pe internet, Dacian Cioloş a scris că bucuria sărbătorii naţionale s-a transformat în dramă, iar poporul francez a fost încercat încă o dată de un atentat de o violenţă incalificabilă, de o barbarie oarbă. Rămânem solidari împotriva urei şi a violenţei, şi-a încheiat premierul, în limba franceză, mesajul.

Dacian Cioloş participă, în Mongolia, la summitul Uniunea Europeană-Asia.

Preşedintele american, Barack Obama, a condamnat, cităm: ceea ce pare a fi un atac terorist oribil la Nisa şi le-a cerut responsabililor în domeniul securităţii să ofere toată asistenţa posibilă autorităţilor de la Paris.

La Londra, Ministerul de Externe a emis, în această dimineaţă, o alertă avertizându-i pe cetăţenii britanici aflaţi în zona Nisa să respecte instrucţiunile autorităţilor franceze.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, spune că e un paradox tragic faptul că oameni care sărbătoreau în Franţa libertatea, egalitatea şi fraternitatea au fost ţintele unui atac, iar, într-un comunicat, şeful executivului comunitar, Jean Claude Juncker, şi-a exprimat solidaritatea cu poporul francez, şi cu familiile victimelor.

UPDATE: Consiliul de Securitate al ONU a "condamnat cu cea mai mare fermitate atacul terorist barbar şi laş" comis joi seară la Nisa.

Într-o declaraţie unanimă, cele 15 ţări membre ale Consiliului îşi exprimă "profunda simpatie şi transmit condoleanţe" familiilor victimelor şi guvernului francez.

La Paris, preşedintele Francois Hollande a declarat într-o intervenţie televizată că nu poate fi negat caracterul terorist al atacului de la Nisa.

El a precizat un număr de 77 de morţi şi a anunţat prelungirea stării de urgenţă cu încă trei luni.

Zeci de persoane au murit după ce un camion a intrat, la miezul nopţii, la Nisa, într-o mulţime de oameni care asista la un foc de artificii de Ziua Naţională.

Mai multe zeci de persoane sunt rănite, multe fiind în stare de urgenţă absolută.

Prefectul Sebastien Humbert a declarat că şoferul camionului a fost împuşcat mortal de poliţie după ce a parcurs doi kilometri pe pietonala de pe bulevardul Promenades des Anglais, frecventată de turişti.

Preşedintele Consiliului Regional, Christian Estrosi, a precizat, la rândul său, că în camion s-au găsit arme grele.

Ambasada României la Paris declară că nu există informaţii legate de eventuale victime cetăţeni români

Ministerul român de Externe anunţă că a întreprins, în regim de urgenţă, prin Ambasada de la Paris şi prin Consulatul General la Marsilia, demersurile legale pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii atacului şi cetăţenia victimelor.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 15 Iulie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste