Întâlnire de urgenţă preşedinte-premier-partide la Bucureşti pe tema BREXIT-ului

Întâlniri de urgenţă la Bucureşti, după ce britanicii au votat în proporţie de 51.9% în favoarea ieşirii ţării lor din UE, potrivit rezultatelor finale ale referendumului.

UPDATE Economia românească nu are motive de îngrijorare după votul de ieri din Marea Britanie, a spus preşedintele Klaus Iohannis, la începutul consultărilor de la Cotroceni cu premierul Dacian Cioloş, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi liderii partidelor politice.

Şeful statului a afirmat, totodată, că din discuţiile avute deja cu liderii politici, concluzia este ca România să continue pe calea europeană.

Consultări pe tema BREXIT-ului au loc la Palatul Cotroceni, unde preşedintele Klaus Iohannis i-a invitat pe premierul Dacian Cioloş, pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi pe liderii partidelor politice.

Pe aceeaşi temă, primul-ministru a convocat o şedinţă specială de guvern, care va începe la ora 12.00.

Britanicii au votat ieri în proporţie de 51.9 la sută în favoarea ieşirii ţării lor din Uniunea Europeană.

Cei care şi-au dorit Brexitul au fost cu un milion 269 de mii mai mulţi decât cei care s-au pronunţat pentru rămânerea în spaţiul comunitar.

Premierul David Cameron a anunţat că va demisiona începând din octombrie, după votul majoritar la referendum pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 24 Iunie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste