Grevă feroviară, în Spania

În Spania, angajaţii de la căi ferate au declanşat o serie de greve parţiale, ceea ce afectează pasageri din întreaga ţară şi a dus şi la o creştere a traficului rutier.

Trenurile personale sunt foarte aglomerate pe tot parcursul zilei, nu numai la orele de vârf, şi un traseu din centrul capitalei, într-un oraş apropiat, poate dura chiar şi o oră şi jumătate, deoarece, de multe ori, transbordurile întârzie extrem de mult.

Madrid, Barcelona, Valencia sunt unele din cele mai afectate oraşe mari, dar miile de călători acuză lipsa de interes a companiei de căi ferate.

Aceasta menţine un conflict cu sindicatul, care a cerut modificarea condiţiilor de muncă şi a politicii de personal. Grevele parţiale vor continua în 24 şi în 29 iunie, dar şi la 1 iulie.

Acestea sunt cele mai aglomerate zile din această perioadă, deoarece este începutul vacanţei de vară.

Angajaţii de la metroul din capitală au declanşat, şi ei, un protest, iar timpul de aşteptare pe peron depăşeşte, la orele de vârf, 15 minute.

Mâine şi în 17 iunie doar aproximativ jumătate din garnituri vor fi operabile.

Situaţia a creat cozi interminabile pe toate autostrăzile din zonă, deoarece mulţi utilizatori au încercat să ajungă la serviciu cu alte mijloace.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 14 Iunie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste