Managerii de la "Bagdasar Arseni" şi de la Institutul Oncologic, suspendaţi din funcţie

Cei doi manageri de la Spitalul "Bagdasar Arseni" şi de la Institutul Oncologic din Bucureşti au fost suspendaţi din funcţie după ce au fost arestaţi preventiv în urmă cu câteva zile.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în perioada următoare vor fi numite conduceri interimare în cele două unităţi medicale.

Managerii Bogdan Păltineanu şi Dan Nicolae Straja sunt acuzaţi de procurorii anticorupţie că au luat mită pentru a asigura derularea unor contracte de achiziţii.

Amintim că, vineri seara, magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, vineri seara, să-i aresteze preventiv pentru 30 de zile pe Bogdan Pălintineanu, managerul Spitalului „Bagdasar Arseni”, şi pe Dan Nicolae Straja, managerul Institutului Oncologic Prof. Dr. Al. Trestioreanu, cei doi fiind acuzaţi de luare de mită.

Potrivit DNA, "în perioada 12 mai -21 august 2015, inculpatul Păltineanu Bogdan, în calitate de manager al Institutul Naţional de Geriatrie şi Gerontologie „Ana Aslan”, în exercitarea atribuţiilor de serviciu ce îi reveneau în ceea ce priveşte încheierea contractelor de achiziţii, derularea contractelor, angajarea unităţii în operaţiunile patrimoniale, a primit de la reprezentantul a două societăţi comerciale, în cinci tranşe, sumele de 73.450 euro şi 18.600 lei. Banii, primiţi de inculpat atât într-un imobil ce-i aparţinea cât şi în autoturismul personal, reprezentau comisionul stabilit pentru derularea în bune condiţii a contractelor respective (emitere comenzi, plată facturi)".

În privinţa managerului Institutului Oncologic, Dan Nicolae Straja, procurorii susţin "în perioada 1 – 8 mai 2015, inculpatul Straja Dan Nicolae, în calitate de manager la Institutul Oncologic "Alexandru Trestioreanu", în exercitarea atribuţiilor de serviciu ce îi reveneau în ceea ce priveşte încheierea contractelor de achiziţii, derularea contractelor, angajarea unităţii în operaţiunile patrimoniale, a primit de la reprezentantul a două societăţi comerciale, în două tranşe, suma totală de 95.750 euro.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 12 Iunie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste