Ce cuprinde Foaia de Parcurs a Parteneriatului strategic bilateral România - Franța

Premierii Franţei şi României au semnat astăzi, la Paris, noua Foaie de parcurs bilaterală care marchează cooperarea în mai multe domenii, între care migraţia şi lupta împotriva terorismului.

Premierul Dacian Cioloş îşi încheie astăzi vizita la Paris pe Stade de France, unde Roânia joacă împotriva Franţei în meciul de deschidere al Campionatului European de Fotbal.

Unul dintre cele mai importante momente ale vizitei premierului Dacian Cioloş în Hexagon este, fără nicio îndoială, întâlnirea cu omologul său francez Manuel Valls, întâlnire în cadrul căreia a fost semnată şi astfel actualizată Foaia de parcurs a Parteneriatului strategic bilateral.

Documentul vizează, printre altele, consolidarea cooperării pe subiecte de interes privind agenda europeană, astfel că pregătirea preluării de către România a preşedinţiei Consilului Uniunii Europene în 2019 şi cooperarea în acest sens cu autorităţile franceze sunt reflectate în document ca evoluţii majore înregistrate pe parcursul ultimilor ani.

Pe de altă parte, Foaia de parcurs include, printre altele, şi consolidarea cooperării cu Franţa pe alte subiecte, cum ar fi: viitorul Uniunii Europene, fenomenul migraţiei, evoluţiile din domeniul schimbărilor climatice şi nu în cele din urmă lupta împotriva terorismului.

De asemenea, sun prevăzute şi principalele direcţii în vederea cooperării în plan economic, administrativ-financiar, dar şi în sănătate, cultură şi justiţie.

Tot astăzi, premierul Dacian Cioloş urmează să fie primit la Palatul Elysée de şeful statului francez, pentru că împreună cu acesta să participe la meciul de deschidere a Campionatului European de Fotbal România-Franţa.

Mesajul premierului către fotbaliștii români

Dacian Cioloş s-a declarat încrezător în şansele fotbaliştilor români cărora le-a transmis succes şi inspiraţie tactică.

"Va fi un meci frumos, un meci de ambiţie şi pentru Franţa, care este gazda acestui campionat. Prezenţa numeroasă şi a suporterilor români este o dovadă că acest campionat a fost bine pregătit. Pentru România, este un meci important, pentru că cred că sunt opt ani de când România nu a mai participat la un astfel de eveniment internaţional. Ştiu că echipa este motivată. O să profităm împreună de acest spectacol diseară", a spus Cioloș.

Puteţi urmări partida inaugurală de la EURO 2016, în direct la Radio România Actualităţi.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 10 Iunie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste