STS: Sistemul computerizat aplicat alegerilor din 5 iunie nu poate fi atacat

Alegerile de duminică, 5 iunie, sunt primele din România care vor fi monitorizate printr-un sistem informatic de evitare a votului multiplu.

În fiecare secţie vor exista operatori care vor scana cu ajutorul unor tablete codul numeric personal al fiecărui alegător, operaţiune care va fi înregistrată în sistem şi care le va semnala celor din secţia de votare, dar şi poliţiştilor dacă cineva încearcă să voteze de mai multe ori.

Directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Marcel Opriş, spune că sistemul este sigur şi nu poate fi atacat informatic în ziua votului.

"S-au testat echipamentele şi aplicaţiile instalate la sediul central al STS-ului şi al BEC-ului. Din acest punct de vedere nu există niciun risc, nici măcar, dacă vreţi, riscul de a fi atacată informatic în ziua votului. Există măsuri luate în aşa fel încât chiar dacă cineva şi-ar propune să perturbe desfăşurarea normală şi raportarea nu va reuşi", a dat asugurări Opriş.

Marcel Opriş a mai precizat, că, în acasta seară, secţiile de votare vor fi predate membrilor birourilor electorale, operatorii din fiecare secţie se vor conecta, din nou, la sistemul informatic şi vor descărca ultimele liste de vot valabile.

Pentru a afla la ce secţie de votare sunteţi arondaţi şi adresa acesteia, puteţi accesa pagina de internet registrulelectoral.ro


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 4 Iunie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste