Sistemul informatic "va bloca orice tentativă de vot multiplu"

Vicepreşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Marian Muhuleţ, anunță că sistemul informatic folosit în premieră la aceste alegeri va bloca orice tentativă de vot multiplu.

Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la urne va bloca orice tentativă de vot multiplu, anunţă, cu câteva zile înaintea alegerilor locale, vicepreşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Marian Muhuleţ.

El spune, de asemenea, că noul sistem va face imposibilă votarea pentru cei care şi-au pierdut drepturile electorale.

"Se scanează doar partea de jos a actului de identitate, codul MRZ se numeşte, din care va fi preluat doar codul numeric personal. Voi fi indexat în baza de date existentă la nivel naţional că am fost prezent în secţia de votare, că mi-am exercitat dreptul de vot. Dacă voi încerca să mă prezint la o altă secţie de votare ulterior voi suporta rigorile legale, mă voi afla în faţa unei tentative de vot ilegal şi voi risca închisoarea", a spus Marian Muhuleţ.

Cetăţenii români cu drept de vot sunt aşteptaţi la urne, duminică, 5 iunie, pentru a desemna primarii, consilierii locali şi pe cei judeţeni din oraşele şi comunele în care îşi au domiciliul, informează redactorul RRA, Cătălin Purcaru.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 1 Iunie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste