Consilierul personal al fostului primar al Sectorului 1, arestat preventiv

Emanoil Bocean este acuzat că a pretins bani de la oamenii de afaceri pentru ca, în schimb, să îi ajute pe aceştia să câştige contracte cu Poliţia Locală şi Primăria Sectorului 1.

Emanoil Bocean, consilier personal al fostului primar al Sectorului 1, a fost arestat preventiv, miercuri, în dosarul instrumentat de DNA Ploieşti în care a fost reţinut pentru 24 de ore pentru trafic de influenţă în formă continuată.

Tribunalul Prahova a admis propunerea procurorilor anticorupţie şi a dispus arestarea preventivă a lui Bocean, decizia nefiind definitivă.

Emanoil Bocean a fost reţinut în cursul zilei de marţi, el fiind adus cu mandat la DNA Ploieşti, în urma unor percheziţii.

Acesta este acuzat că a pretins bani de la oamenii de afaceri pentru ca, în schimb, să îi ajute pe aceştia să câştige contracte cu Poliţia Locală şi Primăria Sectorului 1 prin licitaţii trucate sau atribuire directă.

Procurorii DNA au precizat într-un comunicat de presă că "în perioada 2009 ? 2014, Bocean Emanoil a pretins şi primit de la oamenii de afaceri sume de bani sub forma unor 'comisioane', în cuantum total de 2.256.000 lei", relatează reporterul RRA, Simona Uţă


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 1 Iunie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste