Carmen Iohannis, susţinută la Semimaratonul Sibiului de soţul său, preşedintele Iohannis

Preşedintele Iohannis a venit în calitate de spectator pentru a-i susţine pe participanţi, după cum transmite corespondenta Radio România Actualităţi, Carmen Vulcan, prezentă la eveniment.

Peste 2.600 de persoane au alergat azi la cea de-a V-a ediţie a Semimaratonului Sibiului, cel mai mare eveniment sportiv caritabil din oraş, prin care participanţii susţin 21 de proiecte pentru comunitate, propuse de organizaţii neguvernamentale.

Printre alergători s-a aflat şi soţia preşedintelui României, Carmen Iohannis, care a ales să sprijine strângerea de fonduri pentru cumpărarea unui ventilator la Maternitatea Spitalului Judeţean Sibiu, necesar copiilor născuţi prematur.

Preşedintele Iohannis a venit în calitate de spectator pentru a-i susţine pe participanţi, după cum transmite corespondenta Radio România Actualităţi, Carmen Vulcan, prezentă la eveniment.

Klaus Iohannis a venit în Muzeul Satului din Dumbrava Sibiului unde, de pe margine, i-a încurajat pe fiecare dintre alergători, informează corespondentul RRA.

Preşedintele a declarat că este important să-i încurajăm pe oameni să facă mişcare.

"Am venit ca simplu spectator şi susţinător pentru competiţie şi, evident, pentru echipa soţiei mele. Vreme foarte frumoasă pentru o astfel de competiţie. Sper să fie aşa de bine să-i declarăm de toţi câştigători, că de fapt asta sunt. Este foarte, foarte important să încurajăm oamenii să facă mişcare, a spus Iohannis.

Soţia preşedintelui, dna Carmen Iohannis, a alergat la proba de ştafetă 4X5 km, o cursă obositoare, dar pentru o cauză nobilă, declara dna Iohannis imediat după alergare.

"Îmi face mare plăcere. Mă simt foarte bine după alergat şi, cu atât mai mult, pentru că astăzi am alergat pentru o cauză deosebită, pentru Spitalul de Neonatologie din Sibiu, pentru bebeluşii noştri care sperăm să aibă o viaţă normală. Şi pentru zâmbetele lor şi îmbrăţişările şi mângâierile lor facem orice", a afirmat Carmen Iohannis.

Întrebată dacă a fost o cursă grea, soţia preşedintelui a răspuns:

E plăcută. Nu-i uşoară, dar m-am antrenat două luni jumătate şi sper să fie tot mai bine şi vă invit pe toţi să participaţi fie la alergat, fie la tenis sau orice sport care vă face plăcere, pentru că e spre sănătatea şi binele nostru, al tuturor.

Semimaratonul Sibiului a strâns până acum din donaţii peste 300.000 de lei, dar cei care doresc să susţină cele 21 de proiecte sociale înscrise mai pot dona bani până în data de 1 iulie.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 28 Mai 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste