Statul Islamic, "o ameninţare la spaţiul european"

Statele membre UE consideră că organizaţia teroristă Statul Islamic şi ideologia sa violentă reprezintă o ameninţare la securitatea internaţională, dar şi, în mod direct, la spaţiul european.

Miniştrii de externe discută la Bruxelles strategia regională a Uniunii Europene pentru Siria şi Irak, precum şi despre ameninţarea reprezentată de Statul Islamic.

Şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, spune că este important pentru securitatea Europei ca gruparea jihadistă să fie învinsă.

Ea s-a întâlnit, înaintea reuniunii, cu o delegaţie a opoziţiei siriene.  

UE doreşte ca lupta împotriva organizaţiei teroriste Statul Islamic să se desfăşoare în paralel cu găsirea unei soluţii politice la războiul din Siria.

Statele membre consideră că organizaţia teroristă Statul Islamic şi ideologia sa violentă reprezintă o ameninţare la securitatea internaţională, dar şi, în mod direct, la spaţiul european. 

"Lucrăm în prezent la pregătirea unor convorbiri la Geneva pentru a începe tranziţia politică la Damasc şi continuăm să ajutăm umanitar", a spus ederica Mogherini.

Miniştrii europeni de externe s-au întâlnit cu omologii din statele Parteneriatului Estic - Republica Moldova, Ucraina, Georgia, Armenia, Azerbaidjan şi Belarus.

"Este foarte important pentru noi să menţinem echilibrul atenţiei asupra a ceea ce se întâmplă în sud, în zonele de conflict, dar şi în est, la partenerii noştri", a arătat Federica Mogherini.  

Şeful diplomaţiei române, Lazăr Comănescu, este prezent la reuniune.

Miniştrii de externe mai au pe agendă criza emigraţiei şi ameninţarea reprezentată de aşa-numiţii combatanţi străini.

Cei care au cetăţenia europeană sunt radicalizaţi de către organizaţia jihadistă şi călătoresc în Siria pentru a lupta alături de aceasta.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 23 Mai 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste