CSM, aviz favorabil pentru reînvestirea procurorilor-şefi adjuncţi ai DNA

Consiliul Superior al Magistraturii a avizat, astăzi, favorabil, cu unanimitate de voturi, propunerea ministrului Justiţiei de reînvestire în funcţie a procurorilor-şefi adjuncţi ai DNA, Călin Nistor şi Marius Iacob, pentru un nou mandat de trei ani.

Decizia finală o va lua preşedintele Klaus Iohannis.

Procurorul-şef, Laura Codruţa Kövesi, a fost reînvestită recent.

Astăzi, Kovesi şi-a început cel de-al doilea mandat de trei ani la conducerea Direcţiei, conform decretului semnat de preşedinte la 6 aprilie.

Amintim că pe 7 aprilie, preşedintele României a semnat decretul privind reînvestirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef al DNA începând cu data de 16 mai 2016.

În interviul susţinut la aceea dată, Kovesi sublinia ca va continua investigarea cazurilor de corupţie la nivel înalt.

"Un obiectiv important şi în care cred este acela că DNA trebuie să continue investigarea eficientă a cazurilor de corupţie la nivel înalt, creşterea calităţii în activitatea de urmărire penală. Este necesară suplimentarea numărului de poliţişti care vor lucra la serviciul tehnic, şi care trebuie dezvoltat şi în structurile teritoriale. Recuperarea prejudiciilor şi confiscarea extinsă rămâne în continuare o prioritate în activitate, iar experienţa activităţii compertimentului de investigaţii financiare va fi diseminată şi la structurile teritoriale, iar ceea ce mi se pare extrem de important, aşa cum am făcut şi în cei trei ani de mandat, şi dacă voi fi învestită voi face în continuare, va fi respingerea oricăror intenţii sau acţiuni care aduc atingere statutului procurorilor sau care vizează discreditarea sau intimidarea procurorilor din cadrul DNA", spunea Kovesi în interviul susţinut la data menţionată.

Potrivit legii, reînvestirea este posibilă o singură dată atât în cazul procurorului şef al DNA, cât şi al adjuncţilor săi.

COMUNICATUL CSM


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 16 Mai 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste