Frontex:A scăzut numărul imigranţilor care sosesc în Grecia

Agenţia europeană pentru paza frontierelor externe, Frontex, susţine că numărul imigranţilor care sosesc în Grecia a scăzut luna trecută cu 90%.

Frontex susţine că aceasta reprezintă dovada faptului că acordul dintre Uniunea Europeană şi Turcia funcţionează.

La Bruxelles se află, astăzi, ministrul turc pentru afaceri europene, Volkan Bozkir, pentru discuţii cu oficialii europeni legate de solicitarea Ankarei de liberalizare a vizelor, ca parte a acordului.

Oficialii europeni se declară nemulţumiţi de lipsa de progrese înregistrate de Turcia pentru ca UE să accepte liberalizarea vizelor pentru cetăţenii turci, informează corespondenta RRA la Bruxelles.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, spune că acordul cu Turcia nu va funcţiona dacă Ankara nu-şi îndeplineşte obligaţiile asumate.

El a amintit că au fost stabilite criterii clare pentru liberalizarea vizelor. Sunt 72 de condiţii, printre care şi cea potrivit căreia guvernul turc trebuie să-şi revizuiască legea antiteroristă pe care preşedintele ţării refuză s-o facă.

Discuţiile ministrului turc al afacerilor europene, Volkan Bozkir, azi la Bruxelles, cu şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, şi cu comisarul pentru extindere, Johannes Hahn, vizează în mod special această problemă.

Între timp, Agenţia Europeană Frontex anunţă că doar 2.700 de imigranţi au sosit în Grecia din Turcia în luna aprilie, cu 90% mai puţin ca urmare a implementării acordului şi din cauza faptului că imigranţii vor fi trimişi în apoi în Turcia.

Printre cei sosiţi sunt sirieni, pakistanezi, afgani şi irakieni. Cu toate acestea, în Italia au sosit mai mulţi imigranţi, peste 8.700 venind din nordul Africii, pe o rută periculoasă.

Aceştia sunt din Eritreea, Egipt şi Nigeria, precizează Frontex.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 13 Mai 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste