Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot, testat de trei ori

La testări va fi simulată o situaţie cât mai apropiată de cea reală din timpul votului, a afirmat ministrul Petre Tobă.

Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului multiplu care urmează să fie folosit la alegerile locale de luna viitoare va fi supus la trei testări, prima urmând să aibă loc pe data de 22 mai, a anunţat astăzi ministrul afacerilor interne, Petre Tobă.

El a mai spus că va fi simulată o situaţie cât mai apropiată de cea reală din timpul votului, tocmai pentru a putea fi identificate eventualele vulnerabilităţi ale sistemului.

Pentru scrutinul de luna viitoare vor exista peste 18.000 de secţii de votare şi 93.000 de ştampile cu menţiunea VOTAT.

Ministrul Petre Tobă a dat asigurări că acţiunile de pregătire a alegerilor se desfăşoară conform calendarului şi sunt luate măsuri şi pe zona de ordine publică.  

"I-am solicitat domnului secretar de stat Buda ca săptămânal să facă o analiză din punctul de vedere al modului în care se asigură ordinea şi liniştea publică la nivel teritorial aferent procesului electoral. Cu acestă ocazie, încă o dată cer tuturor colegilor să aplice legea cu fermitate, iar principiile care să le guverneze activitatea sunt acelea de egalitate şi de echidistanţă vizavi de toţi competitorii electorali", a spus Tobă.

Ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a participat astăzi la şedinţa Comisiei tehnice centrale pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor locale.

Vineri începe campania electorală pentru scrutinul din 5 iunie.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 5 Mai 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste