În R. Moldova se vor desfiinţa a o treime dintre ministerele şi agenţiile guvernamentale

Aproape o treime din ministerele şi agenţiile guvernamentale ale Republicii Moldova vor fi desfiinţate, a anunţat, astăzi, premierul Pavel Filip, care a prezentat raportul pe primele 100 de zile de activitate ale cabinetului său.

De asemenea, Pavel Filip a prezentat realizările, dar şi provocările pe care le întâmpină Republica Moldova.

Pavel Filip a precizat că domeniile de care sunt responsabile ministerele şi agenţiile care vor fi lichidate vor trece în responsabilitatea celor rămase, urmând să fie asigurate eficientizarea lor, reducerea birocraţiei, precum şi modernizarea Guvernului.

"Voi reprezenta cea mai profudă şi abiţioasă reformă a administraţiei publice şi centrale care s-a făcut vreodată", a spus Pavel Filip, citat de reporterul Radio Chişinău.

Premierul Filip a recunoscut că în 100 de zile Guvernul nu a reuşit să îmbunătăţească semnificativ viaţa oamenilor, sau să facă reforme profunde, dar, totuşi, a reuşit să reducă tarifele la energie electrică şi la gaz, să majoreze numărul de medicamente compensate.

Pavel Filip a vorbit şi despre necesitatea continuării reformelor în justiţie, dar şi în domeniul bancar, pentru ca fraude ca furtul miliardului să nu se mai repete, iar cei vinovaţi să fie traşi la răspundere.

Guvernul a venit în condiţii de criză dar a reuşit să aducă stabilitatea în ţară, a declarat Pavel Filip.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 28 Aprilie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste