Mesajul președintelui Iohannis de sărbătoarea Floriilor

Președintele Klaus Iohannis a transmis pe Facebook urările sale pentru cei care își sărbătoresc ziua onomastică.

Președintele Klaus Iohannis urează „La mulți ani!” pentru toți românii care își sărbătoresc ziua onomastică.

"Duminica Floriilor marchează intrarea triumfală a lui Iisus Hristos în Ierusalim, anticipând pătimirile și jertfa Sa. Pentru creștinii ortodocși începe Săptămâna Mare, o perioadă cu puternică încărcătură spirituală. Tuturor celor care își serbează astăzi ziua onomastică le urez „La mulți ani!” ", scrie președintele pe Facebook.

Creştinii ortodocşi şi greco-catolici sunt astăzi în Duminica Floriilor, sărbătoare care aminteşte de intrarea triumfală a lui Iisus Hristos în Ierusalim înainte să fie răstignit pe cruce.

Ieri, în ajun, mii de credincioşi şi sute de preoţi au participat la procesiuni în ţară, dar şi în eparhiile ortodoxe româneşti din străinătate.

La pelerinajul de la Bucureşti, care a avut loc pe traseul mânăstirea Radu Vodă - catedrala patriarhală au venit mii de oameni care au luat ramuri de salcie sfinţite şi s-au rugat.

Cu ziua de Florii începe ultima săptămână a Postului Paştilor, numită Săptămâna Patimilor, în care creştinii se pregătesc să întâmpine marea sărbătoare a Învierii.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 24 Aprilie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste