Salariile mici ale bugetarilor ar putea creşte de la 1 august

Noul ministru al Muncii, Dragoş Pîslaru, declară că va fi elaborată o nouă ordonanţă de urgenţă care să elimine parţial inechităţile salariale din sistemul public.

Salariile mici ale bugetarilor ar putea creşte de la 1 august, spune noul ministru al Muncii, Dragoş Pîslaru.

El a anunţat că, în urma discuţiilor cu partenerii sociali, va fi elaborată o nouă ordonanţă de urgenţă care să elimine parţial inechităţile salariale din sistemul public.  

"Noua ordonanţă se concentrează doar pe zona care este masată în jurul salariului minim de 1.250, încercând să ridice doar pe cei care au salariile cele mai mici, până la un anumit prag, care va fi indicat prin suportabilitatea financiar-bugetară", a spus Pîslaru.  

Plata salariilor majorate ar urma să se facă din septembrie, iar impactul bugetar va fi de două miliarde de lei pentru perioada 2016-2017, a mai declarat Dragoş Pîslaru.

În ceea ce priveşte legea care prevede eliminarea plafonului indemnizaţiei pentru mame, ministrul Muncii a dat asigurări că va fi aplicată anul acesta.

Chiar dacă prevederile ar fi trebuit să intre în vigoare de la 1 iulie, termenul ar putea fi amânat după rectificarea bugetară din vară.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 20 Aprilie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste