Eurodeputat PSD critică evenimentul de la Sinaia la care participă Marine le Pen

Viorica Dăncilă susţine că evenimentul organizat la Sinaia de Mişcarea pentru o Europă a Naţiunilor nu poate fi acceptat nici de către autorități, nici de către partidele democratice din România.

Europarlamentarul PSD, Viorica Dăncilă, consideră că autorităţile de la Bucureşti trebuie să dea un semnal clar că România nu este o ţară care să tolereze discursul şi mişcările extremiste şi antieuropene.

Ea arată într-un comunicat că evenimentul organizat la Sinaia de Mişcarea pentru o Europă a Naţiunilor şi Libertaţilor nu poate fi acceptat nici de către autorităţi, nici de către partidele democratice din România.

Europarlamentarul PSD mai precizează că ţara noastră nu poate permite exprimarea cu nonşalanţă a discursurilor extremiste şi antieuropene pe teritoriul său.

"Evenimentul organizat la Sinaia de către MENL  nu poate fi acceptat nici de către autorități, nici de către partidele democratice din România.România nu poate permite exprimarea cu nonșalanță a discursurilor extremiste și anti-europene, pe teritoriul său. Organizarea evenimentul de la Sinaia ar fi trebuit să genereze o reacție clară de dezaprobare din partea autorităților responsabile. România nu este și nu poate fi un teren de manifestare al discursului extremist, iar liderii și promotorii acestui tip de discurs trebuie să știe că nu sunt bine veniți aici. Nu este prea târziu ca ministerul de Externe, dar și alte instituții publice să reacționeze față de ceea ce s-a întâmplat la Sinaia. Am văzut declarațiile antieuropene și împotriva valorilor și principiilor pe care noi în UE le respectăm făcute de Marine Le Pen la Sinaia. Vreau să cred că le-au văzut și responsabili instituționali și le vor respinge categoric", spune Viorica Dăncilă într-un comunicat de presă.

Reacţia Vioricăi Dăncilă vine după ce Mişcarea pentru o Europă a Naţiunilor şi Libertaţilor, care reuneşte mai multe formaţiuni extremiste din Europa, a organizat o reuniune politică la Sinaia.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 17 Aprilie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste