Candidatura lui Marian Munteanu la Primăria Capitalei, contestată

PNL dă asigurări că nu există nimic în activitatea lui Marian Munteanu care să justifice acuzaţiile de extremism şi subliniază că fostul lider al studenţilor a susţinut şi susţine valorile europene şi euroatlantice.

PNL respinge acuzaţiile formulate de mai multe organizaţii ale societăţii civile, potrivit cărora, Marian Munteanu, candidatul liberalilor la Primăria Capitalei, ar fi extremist de dreapta.

PNL dă asigurări că nu există nimic în activitatea lui Marian Munteanu care să justifice acuzaţiile şi subliniază că fostul lider al studenţilor a susţinut şi susţine valorile europene şi euroatlantice.

Între timp, preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, deputatul Aurel Vainer, s-a declarat surprins de candidatura lui Marian Munteanu la Primăria Capitalei, dar spune că este o decizie de partid pe care o respectă. 

"Am primit cu surprindere această ştire neaşteptată pentru mine, urmărind scena politică a României. Domnul Marian Munteanu, după evenimentele din '90 sigur că a suferit represalii. S-au spus însă lucruri mai puţin plăcute cu amprentă, chiar s-a numit la un moment dat în presa de atunci legionaroidă şi sigur, pentru un evreu nu era prea vesel să asculţi asemenea lucruri", a spus Aurel Vainer.

Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel" a apreciat, la solicitaea presei, că persoana publică Marian Munteanu reprezintă un motiv de îngrijorare, în măsura în care confundă sau promovează simbolistica extremismului de dreapta interbelic şi face declaraţii publice, cu scopul de a minimaliza sau a nega o serie de realităţi istorice actuale.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 15 Aprilie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste