Dacian Cioloş: Remanierea nu e un obiectiv în sine pentru mine

Premierul Dacian Cioloş a evitat astăzi, să dea un răspuns clar referitor la o eventuală demisie sau remaniere a ministrului Muncii, Ana Costea.

Aflat azi, în judeţul Prahova, unde a participat la inaugurarea unei investiţii americane, Cioloş a ţinut să precizeze că remanierea nu este un obiectiv în sine şi că îi evaluează periodic pe miniştrii cabinetului său.

"Eu fac evaluări cu ei periodic pentru că vreau să văd, acolo unde există blocaj, de ce există blocaje, să găsim soluţii. Cu siguranţă că după Paşti intrăm într-o nouă fază în care şi eu sunt conştient că trebuie să livrăm din ce în ce mai mult rezultatele a ceea ce am pregătit până acum în prima parte a mandatului şi obiectivul meu se va focaliza, se va concentra pe asta, dar remanierea nu e un obiectiv în sine pentru mine şi nu ăsta e lucrul cel mai important. Cel mai important lucru este să găsim cele mai bune soluţii pentru ca activitatea acestui Guvern să fie cât mai eficientă nu doar în practică, dar şi în comunicare", a răspuns premierul, la întrebările jurnaliştilor legate de demisia ministrului Costea.

Şeful executivului a subliniat că de fapt România are nevoie de schimbări mai profunde, la nivelul mentalităţii.

Declaraţiile premierului vin după ce ieri Guvernul a retras proiectul unei ordonanţe de urgenţă privind salarizarea bugetarilor, în urma nemulţumirilor sindicatelor.

Ministrul Muncii, Ana Costea, vehiculase ideea potrivit căreia îşi va da demisia dacă Ordonanţa privind salarizarea bugetarilor nu va fi retrasă.

Ordonanţa de lege privind salarizarea bugetarilor prevedea, printre altele, eliminarea nivelurilor diferite de salarizare pentru aceeași funcție, în cadrul aceleiași instituții, eliminarea egalizării salariilor pentru persoane cu vechime în muncă diferită, eliminarea suprapunerilor salariale pentru angajații care au studii diferite.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 14 Aprilie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste