Guvernul caută finanţare pentru indemnizaţia mamelor

Banii pentru majorarea indemnizaţiei mamelor ar putea fi identificaţi la rectificarea bugetară din iulie.

Executivul va încerca să găsească surse de finanţare pentru majorarea indemnizaţiei mamelor, dar acestea ar putea fi identificate doar cu ocazia rectificării bugetare din luna iulie, afirmă premierul Dacian Cioloş.

Într-o discuţie cu informală cu presa, el a precizat că în cazul în care nu vor exista banii necesari majorării acestor indemnizaţii, executivul ar putea apela la varianta amânării termenului de aplicare a legii adoptate în Parlament.

În opinia premierului, în momentul în care a adoptat Legea privind majorarea indemnizaţiei pentru mame, Parlamentul ar fi trebuit să indice şi sursele de finanţare ale acestei măsuri,  transmite redactorul RRA, Alin Şerbănescu.

Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat legea care prevede eliminarea plafonului indemnizaţiei pentru creşterea copilului.

Principalele noutăţi constau în eliminarea plafonului maxim de 3400 de lei pe lună, precum şi acordarea indemnizaţiei în acelaşi cuantum până când copilul împlineşte vârsta de doi ani.

Astfel, cuantumul indemnizaţiei va fi calculat ca 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani şi nu poate fi mai mic de 85% din salariul minim brut pe ţară.

De asemenea, mamele nu vor trebui să mai aleagă între un concediu de creştere a copilului de un an sau de doi ani.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 12 Aprilie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste