Negocieri ratate sindicate-Ministerul Muncii. Ministrul Muncii ar putea demisiona

Sindicatele susţin că proiectul Guvernului, care prevede majorarea salariilor mici ale angajaţilor din sistemul bugetar, va fi retras.

La sediul Ministerului Muncii au avut loc discuţii azi, discuţii cu partenerii sociali pe tema majorării salariilor mici.

Potrivit reporterului RRA, sindicaliştii au ieşit nemulţumiţi de la discuţiile cu ministrul Muncii, Ana Costea.

Aceştia au anunţat că mâine, în şedinţa de guvern, ordonanţa de lege privind salarizarea bugetarilor va fi retrasă.

În opinia sindicaliştilor, în cazul în care salarizarea bugetarilor ar fi aprobată în forma actuală, aceasta ar crea disfuncţionalităţi majore.

Totodată, sindicaliştii de la Sănătate şi cei de la Învăţământ au afirmat că există posibilitatea ca ministrul Muncii, Ana Costea, să demisioneze.

Anunţul a fost făcut de Anton Hadăr, lider al Federatiei sindicale din învătîământul superior „Alma Mater“, care a afirmat că ministrul Muncii s-ar fi declarat depăşită de situaţie.

Şi alţi lideri sindiali au spus, după discuţii, că ministrul Muncii ar urma să demisioneze.

Proiectul privind salarizarea, retras

Proiectul Ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind salarizarea bugetarilor a fost retras de ministrul Muncii, Ana Costea, a anunţat consilierul acesteia, Cosmin Andreica, la finalul întâlnirii tripartite, în care documentul a fost dezbătut cu partenerii sociali.

"Practic această ordonanţă de urgenţă nu avea cum să satisfacă nevoile partenerilor sociali şi nevoile existente în momentul de faţă pentru eliminarea disfuncţionalităţilor, sens în care doamna ministru şi-a asumat retragerea acestui proiect. A precizat faptul că în situaţia în care nu se va lua act de faptul că dumneaei nu susţine această ordonanţă de urgenţă este dispusă să-şi depună mandatul. Până la urmă ne asigurăm partea tehnică a acestei legi, iar în condiţiile în care se încearcă variante care nu au cum să satisfacă obiectivele propuse nu avem cum să le susţinem şi să fim de acord cu ele. În condiţiile în care proiectul nu va fi retras mâine, doamna ministru îşi va da demisia", a spus Cosmin Andreica.  

Ordonanţa de lege privind salarizarea bugetarilor prevedea, printre altele, eliminarea nivelurilor diferite de salarizare pentru aceeași funcție, în cadrul aceleiași instituții, eliminarea egalizării salariilor pentru persoane cu vechime în muncă diferită, eliminarea suprapunerilor salariale pentru angajații care au studii diferite.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 12 Aprilie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste