Hossu: Partenerii sociali nu au primit textul ordonanței de majorare a salariilor

Sindicatele au cerut convocarea reuniunii Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, pentru a discuta Ordonanța de urgență a Guvernului privind majorarea salariilor mici ale angajaţilor la stat.

Preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, susţine că partenerii sociali nu au primit încă textul Ordonanţei de urgenţă care prevede majorarea salariilor mici ale angajaţilor la stat, pe care Guvernul vrea să o aprobe săptămâna viitoare, după discuţii cu sindicatele.

El a explicat, astăzi, într-un interviu, pentru Radio România Actualităţi, care sunt paşii de urmat până la adoptarea actului normativ.

"Noi am cerut primului ministru şi ministrei muncii, pentru că este copreşedinte în cadrul Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, ca să convoace această reuniune înainte de decizia finală a guvernului pe proiectul de ordonanţă de urgenţă, urmând ca după decizia finală a guvernului acesta să fie afişat pe site şi supus dezbaterii publice, pentru că nu este avizarea ordonanţei de urgenţă. După dezbaterea publică, el trebuie trecut prin Consiliul Economic şi Social, prin Comisia de Dialog Social, apoi va fi decis de guvern în forma finală, care se va da publicităţii", a spus Bogdan Hossu.

Bugetarii ar putea beneficia din luna august de creşterea salariului de până la 20%, potrivit unui proiect de ordonanţă discutat în şedinţa de guvern de miercuri.

Guvernul vrea să elimine, astfel, situaţiile în care doi angajaţi cu atribuţii similare primesc salarii diferite.

În paralel, executivul va lansa în dezbatere publică şi un proiect de lege pe tema salarizării în sistemul de stat, care ar putea fi aplicat din 2018.

În plus, de la 1 mai, va creşte şi salariul minim pe economie  la 1.250 de lei.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 10 Aprilie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste