Ordonanța privind majorarea salariilor bugetarilor va fi adoptată săptămâna viitoare

Guvernul va adopta Ordonanţa de urgenţă care prevede majorarea salariilor mici ale bugetarilor, după discuții cu partenerii sociali.

Ordonanţa de urgenţă care prevede majorarea salariilor mici ale bugetarilor va fi adoptată săptămâna viitoare, după ce Ministerul Muncii va discuta cu partenerii sociali.

Potrivit premierului Dacian Cioloş, prevederile ar urma să fie aplicate din a doua jumătate a anului.

Guvernul vrea, astfel, să elimine situaţiile în care doi angajaţi, cu atribuţii similare, primesc salarii diferite.

"Prin ordonanţa aceasta vor apărea modificări în jumătatea inferioară a grilei de salarizare, în clasele de salarizare, pentru că la nivelul salariilor mai mici apar aceste disfuncţionalităţi. Majorările sunt până la 20%, de exemplu la asistenţi sociali. Sigur, în alte categorii sunt mult mai reduse, sunt mai degrabă modice, intrăm pe 1%. Dar avem aceste majorări pe toate clasele salariale. Pe medie, vorbim de o creştere salarială de undeva la 5%. Să nu uităm, însă, că ea vine după o creştere salarială pe tot sectorul public de 10% şi să nu uităm că, de la 1 mai, vorbim de un nou salariu minim pe economie", a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului,  Dan Suciu,  la finalul ședinței de guvern de săptămâna trecută.

În paralel, executivul va lansa în dezbatere publică şi un proiect de lege pe tema salarizării în sistemul de stat, care ar putea fi aplicat din 2018.

În plus, de la 1 mai va creşte salariul minim pe economie la 1.250 de lei.

Reamintim că, în toamnă, salariile medicilor au crescut cu 25%, ale profesorilor cu 15 procente, iar restul bugetarilor au beneficiat de o majorare de 10%.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 10 Aprilie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste