Preşedintele se consultă cu partidele pe tema securităţii naţionale

Săptămâna viitoare, marţi şi miercuri, preşedintele Klaus Iohannis se va consulta cu reprezentanţii partidelor, pe tema legilor siguranţei naţionale.

Preşedintele Klaus Iohannis îi invită pe liderii politici săptămâna viitoare la consultări, la Palatul Cotroceni, pe tema legislaţiei din domeniul securităţii naţionale.

Marţi merg la consultări reprezentanţii PSD, PNL şi UDMR, iar miercuri cei ai UNPR, ALDE şi ai grupului minorităţilor naţionale.

Şeful statului va discuta luni pe aceeaşi temă cu premierul Dacian Cioloş, transmite redactorul RRA, Oana Bâlă.

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat aseară, într-un interviu televizat, că în elaborarea legilor siguranţei naţionale trebuie să se ţină seama atât de nevoia de securitate şi siguranţă a cetăţenilor, cât şi de drepturile şi libertăţile acestora.

Şeful statului şi-a exprimat convingerea că Parlamentul va găsi soluţiile cele mai bune.

"Având în vedere că vorbim de securitatea naţională, securitatea cyber, organizarea serviciilor, aceste chestiuni sunt foarte sensibile şi privesc pe toată lumea. Nu putem să spunem că este o chestiune care priveşte pe un partid şi pe celălalt nu. Îi priveşte pe absolut pe toţi şi pe toţi cetăţenii României şi atunci mi se pare normal ca această legislaţie, dacă este posibil, să fie adoptată practic în consens, cu participarea şi cu acordul tuturor forţelor politice reprezentate în Parlament, cu dezbateri în societatea civilă care premerg acestei decizii şi atunci a apărut în mod natural ideea unor consultări cu partidele politice", a spus Iohannis.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 7 Aprilie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste