Procurorul şef al DIICOT: Există suspiciuni de finanţare a terorismului în România

În România va fi reînfiinţat Biroul de Terorism în cadrul DIICOT, care se va ocupa de cercetarea infracţiunilor de terorism.

Procurorul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a spus că există suspiciuni de finanţare a terorismului în România şi a anunţat că a fost reînfiinţat Biroul de Terorism în cadrul direcţiei. 

"Iniţial va fi format din doi procurori şi, concret, se va ocupa de cercetarea infracţiunilor de terorism. Există suspiciuni de finanţare de terorism inclusiv din România. România este parte a Europei şi trebuie să fim pregătiţi tot timpul pentru ceea ce e mai rău", a spus Daniel Horodniceanu.

Şeful DIICOT a mai precizat că a propus introducerea mai multor infracţiuni în legea privind prevenirea şi combaterea terorismului, cum ar fi accesarea repetată a site-urilor cu caracter jihadist, constituirea unui grup infracţional specializat în terorism şi pedepsirea unor infracţiuni privind luptătorii străini.

Preşedintele Comisiei parlamentare de control al activităţii Serviciului Român de Informaţii, Georgian Pop, a declarat ieri că Legea pentru prevenirea şi combaterea terorismului ar trebui modificată.

Georgian Pop a mai spus  că prin schimbările aduse legii, o serie de infracţiuni, cum ar fi antrenamentul luptătorilor străini, recrutarea sau finanţarea deplasărilor unor cetăţeni europeni în tabere de antrenament ale jihadiştilor, ar urma să fie asimilate noţiunii de terorism. 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 25 Martie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste