Legea pentru combaterea terorismului "trebuie modificată"

În România, legea pentru prevenirea şi combaterea terorismului ar trebui modificată, susţine preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI.

Legea pentru prevenirea şi combaterea terorismului ar trebui modificată, pentru că s-au înmulţit şi diversificat infracţiunuile asociate cu terorismul, susţine preşedintele Comisiei parlamentare de control al activităţii Serviciului Român de Informaţii.

Georgian Pop spune că prin schimbările aduse legii, o serie de infracţiuni, cum ar fi antrenamentul luptătorilor străini, recrutarea sau finanţarea deplasărilor unor cetăţeni europeni în tabere de antrenament ale jihadiştilor, ar urma să fie asimilate noţiunii de terorism.  

"Noi avem o lege împotriva terorismului din anul 2004. În anul 2004, nu exista fenomenul de foreign fighters, luptătorii străini, şi atunci, în cadrul infracţiunilor asimilate de terorism trebuie introduse infracţiuni precum antrenamentul sau recrutarea sau finanţarea deplasării unui cetăţean european într-o tabără de antrenament a teroriştilor. Mai mult, trebuie întărit foarte mult controlul asupra comerţului cu armament, cu materiale explozive sau cu materiale din care se pot confecţiona bombe artizanale, dar trebuie să legiferăm în perioada imediat următoare", spune Georgian Pop.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 25 Martie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste