Şeful Centrului Cyberint din cadrul SRI pledează pentru Legea securităţii cibernetice

Protecţia în mediul online şi prevenirea atacurilor cibernetice au fost câteva dintre subiectele discutate astăzi de experţi în domeniu la o conferinţă de specialitate.

În România, sute de mii de calculatoare sunt infectate cu viruşi, deoarece sistemele nu sunt protejate.

Florin Cosmoiu, şeful Centrului Cyberint din cadrul SRI, a precizat că mai ales firmele sau administraţiile publice care prelucrează datele cu caracter personal trebuie să-şi protejeze calculatoarele, iar legea securităţii cibernetice ar fi utilă mai ales în aceste situaţii.

"Această lege are două mari obiective: să responsabilizeze deţinătorii de infrastructuri cibernetice care fac obiectul legii, să-i oblige să ia o serie de măsuri pentru protejarea datelor pe care le prelucrează şi să instituie un mecanism de management al incidentelor de securitate cibernetică. Nu se transmit nici un fel de date cu privire la persoane, conturi, această lege acest lucru vrea să rezolve", a afirmat Cosmoiu.

Aproape 70 de milioane de alerte informatice au fost depistate până acum în România - dintre acestea doar 2.000 provin de la sistemele din ţara noastră, restul sunt atacuri cibernetice venite de la calculatoare din străinătate.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 24 Martie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste