Ministrul Agriculturii: Contaminarea brânzeturilor cu E.coli este "accidentală"

Ministrul agriculturii, Achim Irimescu, consideră că această contaminare a brânzeturilor cu E.coli este accidentală, iar populaţia trebuie să aibă încredere în produsele româneşti.

 Achim Irimescu  a precizat că toţi producătorii români de produse lactate respectă normele europene în vigoare în domeniu.

El a precizat că toţi producătorii români de produse lactate respectă normele europene în vigoare în acest domeniu.

" Europa să înţeleagă că ăsta a fost un accident. Dacă a fost, rămâne de confirmat sigur, exact, să vedem ce s-a întâmplat acolo. A fost undeva un accident şi nu e vorba de o greşeală de sistem. În primul rând a fost vina celor care trebuiau să respecte normele respective. Nu am să arăt cu degetul către o unitate sau alta, dar sunt lucruri pe care trebuie să şi le asume fiecare producător, dar foarte important este să avem încredere în produsele româneşti. Ştim cu toţii că avem produse de o calitate extraordinară. Sperăm să nu se repete şi ca autorităţile să reuşească să-şi facă datoria corespunzător şi am toat încrederea în acest sens, astfel încât ca astfel de situaţii să nu mai apară", a afirmat ministrul Agriculturii.

Şi fostul ministru al agriculturii, Daniel Constantin, copreşedinte ALDE, susţine că acest caz izolat nu trebuie să influenţeze industria românească a laptelui.

"S-a lăsat a se crede că toată industria este afectată şi că laptele din România are nu ştiu ce probleme. Nu e adevărat. Tot laptele care se găseşte pe raftul magazinelor este sigur din punct de vedere alimentar. Există suficiente filtre sanitar-veterinare, dacă există excepţii ele au diverse cauze: cei care sunt vinovaţi trebuie să plătească", a afirmat fostul ministru al Agriculturii.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 18 Martie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste