Kovesi: Ordonanţa privind interceptările asigură continuitate în lupta împotriva corupţiei

Şefa DNA afirmă, la Radio România Actualităţi, că Ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind interceptările asigură o continuitate în lupta cu corupţia.

În mai mult de jumătate dintre dosarele pe care procurorii anticorupţie le-au instrumentat anul trecut nu s-au folosit mijloace de supraveghere tehnică, a reiterat procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi, într-un interviu pentru Radio România Actualităţi.

Şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie a susţinut că ordonanţa de urgenţă pe care Guvernul a adoptat-o după ce Curtea Constituţională a decis că este neconstituţional ca SRI să facă interceptări telefonice în dosare penale asigură exigenţele statului de drept şi chiar oferă garanţii suplimentare.  

"Această ordonanţă în primul rând asigură o continuitate cel puţin în lupta cu corupţia, pentru a putea să ducem la bun sfârşit dosarele începute, în al doilea rând respectă exigenţele impuse de Curtea Constituţională, stabileşte cine şi ce poate să facă şi instituie un control suplimentar aşa cum a cerut Curtea Constituţională. Acest control al modului în care vor fi puse în aplicare mandatele de supraveghere tehnică se va realiza de judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Aceşti judecători de la ÎCCJ aprobă şi autorizează mandatele de siguranţă naţională, precum şi interceptări pe care noi le solicităm în activitatea noastră", a spus Laura Codruţa Kövesi.

Interviul acordat de procurorul şef al DNA,  Ruxandrei Săraru.
www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 17 Martie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste