Tăriceanu: Proiectul de lege pentru intrarea în insolvenţă a TVR este gata

Proiectul de modificare, în regim de urgenţă, a Legii de organizare şi funcţionare a SRR şi SRTV, astfel încât postul public de televiziune să poată intra în insolvenţă este gata.

Preşedintele Senatului, copreşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat astăzi că a trimis, către toate grupurile parlamentare, proiectul său de modificare, în regim de urgenţă, a Legii de organizare şi funcţionare a SRR şi SRTV, astfel încât postul public de televiziune să poate intra în insolvenţă, nu însă şi în faliment.

El a mai spus că, după discuţiile din Parlament privind insolvenţa TVR, va fi necesară şi intervenţia Guvernului pentru corectarea altor aspecte din legea de funcţionare a acestei instituţii.

"Am discutat cu domnul Dragnea ca să promovăm împreună acest proiect. Este o posibilitate pe care o va avea Televiziunea în cazul în care nu reuşeşte să se restabilească din punct de vedere financiar. Şi sigur că, după promovarea ordonanţei de urgenţă, dacă va fi considerată de către majoritatea parlamentara utilă, atunci va interveni Guvernul pentru corectarea celorlalte aspecte care nu ţin de Parlament, cum ar fi: nivelul taxei, colectarea taxei de abonament tv ş.a.m.d.", Călin Popescu-Tăriceanu.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 14 Martie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste