Bulgaria cere ajutor financiar UE

Bulgaria a cerut ajutorul financiar al Uniunii Europene pentru a-şi întări securitatea la graniţa cu Grecia şi a evita crearea unei rute alternative de migraţie la cea care traversează Balcanii de Vest.

Aceasta este, practic, închisă acum, după ce statele din regiune au luat măsuri pentru a controla fluxul de imigranţi; câteva mii dintre aceştia sunt blocaţi, în prezent, la graniţa dintre Grecia şi Macedonia.

Atena a solicitat, la rândul său, ajutorul european pentru a gestiona numărul mare de imigranţi; ultima ţară care a răspuns cererii este Ungaria, care a trimis ieri 1000 de paturi de campanie, după cum informează corespondentul RRA, la Budapesta, Emil Groza.

Direcţia generală pentru apărare împotriva dezastrelor din Ungaria a informat că a trimis Greciei 1000 de paturi de campanie, în valoare de peste 16 milioane de forinţi, adică aproximativ 51 de mii de euro, pentru a sprijini această ţară în activităţile de gestionare a situaţiei generate de numărul mare de imigranţi.

Potrivit unui comunicat de presă, decizia privind trimiterea acestui sprijin a fost luată după ce Grecia a activat recent mecanismul european de protecţie civilă, iar cele 1000 de paturi de campanie vor fi transportate la Atena, prin România şi Bulgaria.

Ungaria a trimis până în prezent ajutoare şi altor statelor afectate de criza imigranţilor. Astfel, în Serbia au fost trimise 100.000 de măşti de protecţie, iar în Slovenia paturi de campanie şi corturi.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 12 Martie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste