Deputaţii au amânat discuţiile privind proiectul de modificare a Legii SRR şi SRTV

Deputatii din Comisia pentru cultura au amânat discuţiile referitoare la proiectul de lege propus de senatorul PSD Georgică Severin, care modifică Legea de functionare a SRR si SRTV.

La propunerea deputatilor PSD, acest proiect de lege a fost retras de pe ordinea de zi a sedintei de astăzi, iar dezbaterea proiectului a fost amânată pentru săptămâna viitoare, tot în ziua de marţi.

Deputatul social-democrat, Florin Paslaru, a explicat că mai multi deputaţi doresc să depuna o serie de amendamente la acest proiect de lege şi a venit cu propunerea ca, saptămâna viitoare a fie adoptat raportul final al Comisie.

Amintim că, potrivit proiectului senatorului PSD, Georgică Severin, de modificare a Legii de funcţionare şi organizare a SRR şi SRTV,  funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie ar trebui separată de cea de director general.

De menţionat că, preşedintele Comisiei pentru cultură a Camerei Deputaţilor, liberalul Gigel Ştirbu, a anunţat că PNL va vota împotriva proiectului iniţiat de senatorul PSD.

Preşedintele Senatului şi copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a venit cu o propunere legislativă pentru intrarea în insolvenţă a Televiziunii Publice.

El doreşte modificarea în regim de urgenţă a Legii de organizare şi funcţionare a SRR şi SRTV, astfel încât postul public de televiziune să poată intra în insolvenţă, nu însă şi în faliment.

De menţionat că parlamentarii social-democraţi vor susţine ca ultimă soluţie pentru salvarea Televiziunii Române iniţiativa lui Călin Popescu-Tăriceanu.

De altfel şi celelalte partide parlamentare susţin propunerea de intrare a TVR în insolvenţă.

Ieri, Birourile Permanente reunite ale Parlamentului au decis să declanşeze procedura de numire a noului Consiliu de Administraţie al TVR, în condiţiile în care pe 23 martie expiră mandatul actualei conduceri.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 8 Martie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste