Sindicaliştii de la Automobile Dacia cer guvernului să înceapă lucrările la autostrada Piteşti-Sibiu

Opt mii de membri ai Sindicatului Automobile Dacia au protestat ieri în centrul oraşului Mioveni cerând guvernului începerea lucrărilor la autostrada Piteşti-Sibiu şi modificarea Codului Muncii.

În acelaşi timp ei şi-au exprimat dezacordul faţă de proiectul de regionalizare.  

Unul din cele patru puncte ale listei de revendicări rămâne, ca şi anul trecut, începerea construcţiei tronsonului de autostradă dintre Piteşti şi Sibiu.  

Ion Iordache,viceliderul Sindicatului Automobile Dacia a amintit că această autostradă ar trebui terminată cel târziu în 2017.

"Autostrada aceasta trebuia să fie terminată la guvernul Ponta în 2016-'17. Iată, ne aflăm la un alt prim-ministru şi la un alt ministru al drumului care spune că în 2021. Deja Renault a anunţat în stilul lor franţuzesc, diplomatic, că-şi vor reconsidera poziţia luată de Dacia începând cu anul 2020", a avertizat liderul sindical. 

Totodată, sindicaliştii mai cer sprijin guvernamental pentru continuarea programului 'Rabla'.

O altă cerere a sindicaliştilor se referă la modificarea legislaţiei muncii, prin introducerea unui contract colectiv de muncă pe ramură la nivel naţional şi renunţarea la actualul Cod al Muncii care favorizează, în opinia lor, angajatorii. 

Compania Naţională de Drumuri a dat ieri un comunicat, prin care informează că autostrada Piteşti-Sibiu se află în faza alegerii unei variante optime de traseu.

Conform comunicatului, studiul de fezabilitate va fi realizat până la sfârşitul anului, iar autostrada în anul 2021.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 8 Martie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste