VIDEO Comisarul european, Corina Creţu avertizează: România poate pierde 22 de miliarde de euro

Romania nu a depus încă la Bruxelles niciun proiect de dezvoltare regională pentru exerciţiul financiar 2014-2020, în care are la dispoziţie peste 22 de miliarde de euro, a avertizat ieri comisarul european Corina Creţu.

Într-un interviu la RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI, comisarul pentru politică regională a mai spus că executivul european aşteaptă din partea autorităţilor de la Bucureşti ca până în vară să încheie 82 de proiecte majore.

În caz contrar, ţara noastră va trebui să ramburseze întreaga sumă pusă la dispoziţie de Bruxelles:

"Autorităţile române trebuie să meargă în paralel cu implementarea 2014-2020. Datoria mea e să şi felicit autorităţile române pentru ceea ce au făcut, dar acest semnal de alarmă, că ne aflăm în faţa unei perioade de şapte ani în care cred că ar trebui să cheltuim cei 22,4 miliarde de euro, acest semnal de alarmă trebuie să îl trag, pentru că aceşti bani nu pot fi cheltuiţi dacă nu există proiecte şi este un lucru care deocamdată lipseşte. Vreau să vă spun că alte ţări au angajat deja sume importante din perioada 2007-2014 pentru proiecte. Noi deocamdată nu am primit nici un proiect din partea României", a explicat Corina Creţu.

Comisarul pentru politică regională a mai spus că executivul comunitar doreşte să îmbunătăţească comunicarea cu autorităţile naţionale, pentru creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene şi poate pune la dispoziţia statelor membre specialişti în domeniul realizării de proiecte.

Corina Creţu a vorbit şi despre rolul important pe care RADIO ROMÂNIA îl are în efortul de informare a ascultătorilor interesaţi de politica regională a Comisiei Europene.

"Vreau să mulţumesc RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI că informează totdeauna foarte corect şi în timp tot ceea ce fac, în ciuda faptului că nu pot veni în ţară atât de des pe cât mi-aş dori, pentru că sunt responsabilă acum pentru toate cele 28 de state membre şi corespondenţii dumneavoastră de la Bruxelles şi reporterii dumneavoastră şi RADIO ROMÂNIA, în principal, urmăreşte activitatea mea.Şi eu cred că este de interes naţional ceea ce facem, este un portofoliu foarte important pentru România, politica regională şi m-aş bucura să ştiu că pot informa publicul român în primul rând despre oportunităţile pe care le oferă această politică", a mai spus comisarul european, Corina Creţu.

VIDEO Interviul integral cu comisarul european pentru politici regionale Corina Creţu

 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 5 Martie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste