Corina Creţu, în vizită oficială în România

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, începe mâine o vizită oficială de două zile la Bucureşti, unde are programate întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu viceprim-ministrul Vasile Dîncu

Potrivit unui comunicat al Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Corina Creţu va participa la deschiderea conferinţei 'Evaluarea impactului Programului Operaţional Regional 2007 - 2013' şi va lansa proiectul 'Regiuni mai puţin dezvoltate'.

Proiectul reprezintă o iniţiativă prin care Comisia va furniza analiză, expertiză şi consiliere autorităţilor române pentru a identifica blocajele cu care se confruntă regiunile cu un Produs Intern Brut mai mic de 50% din media Uniunii Europene.

"Sunt în România pentru a discuta cu autorităţile naţionale finalizarea perioadei de programare 2007 - 2013 şi pentru a sprijini demararea cât mai rapidă a noii perioade 2014 - 2020. Îmi face o deosebită plăcere să lansez în România, în premieră europeană, proiectul pilot 'Regiuni mai puţin dezvoltate', care se adresează pentru început regiunilor Nord-Est şi Nord-Vest. Prin acest proiect, CE şi autorităţile române îşi propun maximizarea impactului investiţiilor europene în aceste regiuni, în funcţie de priorităţile şi necesităţile acestor regiuni şi în beneficiul direct al cetăţenilor români", a declarat comisarul european pentru politică regională, citată de Agerpres.

De asemenea, Corina Creţu va vizita proiectul 'Laboratorul de cercetări de endocrinologie moleculară, celulară şi structurală ENDOCED' al Institutului Naţional de Endocrinologie 'C. I. Parhon', proiect finanţat cu 6,9 milioane de euro prin Fondul european de dezvoltare regională, mai informează comunicatul de presă.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 2 Martie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste